Ίδρυση Γραφείου του Παραρτήματος Ψηφιακής Τεχνολογίας του ΕΙΤ στην Αθήνα

ShareThis
Δημοσίευση: 19-01-2024 10:07 | Προβολές: 1064
Σημαντική Ημερομηνία: 17-01-2024
[Έληξε]
image

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στo Κέντρο Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων (INNOVATHENS) στην Τεχνόπολη εκδήλωση για την ίδρυση γραφείου του παραρτήματος Ψηφιακής Τεχνολογίας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ Digital) στην Αθήνα υπό την παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου του EIT Digital, κ. Federico Menna.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο εκπροσωπήθηκε από την Καθηγήτρια Αδαμαντία Πατέλη, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΚεΚΕ) του Ιονίου Πανεπιστημίου (Ι.Π.) και Συντονίστρια του Έργου DIN-ECO που χρηματοδοτείται από την δράση EIT HEI Initiative (2ος κύκλος) και τον Επίκουρο Καθηγητή Ναούμ Μυλωνά, μέλος της συντονιστικής ομάδας του ΚεΚΕ I.Π. και της Κοινοπραξίας DIN-ECO. Το έργο DIN-ECO εντάσσεται στην Κοινότητα Καινοτομίας και Γνώσης (KIC) DIGITAL του ΕΙΤ και περιλαμβάνει 9 εταίρους από 7 διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες (https://din-eco.eu).

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, τα ακαδημαϊκά μέλη του Ιονίου Πανεπιστημίου είχαν συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους του EIT Digital για την εμβάθυνση της υπάρχουσας συνεργασίας (ως εταίροι του DIN-ECO) και την ανάπτυξη νέων δράσεων στήριξης της ψηφιακής καινοτομίας στο μέλλον τόσο σε περιφερειακό (περιφέρεια Ιονίων Νήσων) όσο και σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

ESPA

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
ESPA
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας