Η Δήμητρα Δημητρέλλου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Η Δήμητρα Δημητρέλλου είναι Χημικός και Τεχνολόγος Τροφίμων με MSc στη Βιοτεχνολογία Τροφίμων, MSc στην Περιβαλλοντική Ανάλυση, ΜΑ στη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση και Διδακτορικό Δίπλωμα στη Χημεία. Διαθέτει ακόμη Δίπλωμα Οινολογίας. Η Δρ. Δημητρέλλου είναι αξιολογήτρια-κριτής επιστημονικών δημοσιεύσεων σε πάνω από 30 διεθνή περιοδικά, έχει δημοσιεύσει 25 ερευνητικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές, 5 κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους και 53 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, ενώ έχει περισσότερες από 531 αναφορές (h-factor 12, Scopus). Εργάστηκε σε 6 ερευνητικά έργα (1 ως επιστημονική υπεύθυνη), έχει 2 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Από το 2021, μετά από πρόσκληση του συντάκτη, είναι μέλος του Editorial Board του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού “International Dairy Journal” και Topic Editor του διεθνούς περιοδικού “Foods”. Επίσης έχει διατελέσει Guest Editor σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά.
Ερευνητικά Ενδιαφέροντα:
Email: dimitrellou@ionio.gr