Δήμητρα Δημητρέλλου

Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, Τμήμα Τροφίμων

Η Δήμητρα Δημητρέλλου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η Δήμητρα Δημητρέλλου είναι Χημικός και Τεχνολόγος Τροφίμων με MSc στη Βιοτεχνολογία Τροφίμων, MSc στην Περιβαλλοντική Ανάλυση, ΜΑ στη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση και Διδακτορικό Δίπλωμα στη Χημεία. Διαθέτει ακόμη Δίπλωμα Οινολογίας. Η Δρ. Δημητρέλλου είναι αξιολογήτρια-κριτής επιστημονικών δημοσιεύσεων σε πάνω από 30 διεθνή περιοδικά, έχει δημοσιεύσει 25 ερευνητικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές, 5 κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους και 53 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, ενώ έχει περισσότερες από 531 αναφορές (h-factor 12, Scopus). Εργάστηκε σε 6 ερευνητικά έργα (1 ως επιστημονική υπεύθυνη), έχει 2 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Από το 2021, μετά από πρόσκληση του συντάκτη, είναι μέλος του Editorial Board του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού “International Dairy Journal” και Topic Editor του διεθνούς περιοδικού “Foods”. Επίσης έχει διατελέσει Guest Editor σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά.

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα:

  • Τεχνολογία γάλακτος και παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων (όπως τυρί, γιαούρτι, παγωτό, ξινόγαλα και ζυμώμενα γάλατα)
  • Σχεδιασμός και ανάπτυξη νέων γαλακτοκομικών προϊόντων με βελτιωμένες ιδιότητες
  • Μελέτη προσθήκης προβιοτικών μικροοργανισμών σε γαλακτοκομικά προϊόντα
  • Μελέτη των χαρακτηριστικών παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων και στις τεχνολογίες αξιοποίησης τυρογάλακτος
  • Επιπλέον τα ενδιαφέροντά της επεκτείνονται και σε άλλα προϊόντα τροφίμων όπως άρτος, ζυμώμενα αλκοολούχα ποτά (οίνος, μπύρα, κ.ά.), προϊόντα κρέατος (χημικές αναλύσεις και οργανοληπτικός έλεγχος όλων των παραπάνω τροφίμων) αξιοποίηση αποβλήτων τροφίμων κ.ά.

 

Email: dimitrellou@ionio.gr

ESPA
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας